TIME-partners en thema-avonden

 

IMG_1911Het nieuwe studiejaar breiden we de TIME-avonden uit met een pool van zeven betrokken kunstenaars.
TIME werkt in 2017-18 toe naar zeven afstudeerprojecten die geadviseerd, geïnspireerd, gekritiseerd, geënthousiasmeerd worden door TIME-mentoren. We zijn erg blij met een mooie evenwichtige, aan muziektheater gerelateerde groep kunstenaars met diverse achtergrond: Huba de Graaff (theatraal componist en producent), Remco de Jong (geluidskunstenaar), Yannis Kyriakides (theatraal componist), Floor van Leeuwen (mimer / eindregisseur), Ton van der Meer (geluidskunstenaar), Lizzy Timmers (performer / regisseur), Lisa Verbelen (theatraal performer / maker).

TIME-slotfeestje (15)TIME wil de maatschappij in, de samenleving raken en dat vertalen naar muziektheater voor publiek, waar dan ook. Deze behoefte komt voort uit de vraag die de TIME-studenten bezighoudt: hoe komen we met onze kunst in werkelijk contact? Hoe maken we dat mensen niet apatisch zijn, maar empatisch, dat we kunnen raken, linken, echt iets ‘veroorzaken’? Hoe bewijzen de kunsten hun bestaansrecht? Wát maakt kunst noodzakelijk?

 

IMG_1048
Bij TIME heeft elke student wezenlijk contact met een TIME-partner, een maatschappelijke coach, zodat er een boeiende uitwisseling ontstaat tussen de jonge kunstenaars en ondernemende mensen die hun sporen hebben verdiend buiten de culturele sector. In het verlengde hiervan organiseert TIME om de maand een TIME-thema-avond met een gastspreker rond een thema waarin eerder genoemde vragen de rode draad vormen. Door een gezamenlijke concentratie kan de groep zich inhoudelijk verdiepen. Wat het bijzonder maakt is dat ieder vanuit zijn eigen discipline, vakgebied of expertise een bijdrage levert.

IMAG1142TIME werkt doorgaans met een jaarthema gelieerd aan het thema van de Veenfabriek. In 2016-17 nemen we geen thema maar de documentaire onder de loep. Acht avonden komen we samen rond een film/documentaire, gekozen door een koppel TIME-student en -partner. Discussies, inzichten en verbanden naar aanleiding van het getoonde en directe persoonlijke ervaringen. Hiervoor werkte TIME een jaar lang rond de essays van Byung-Chul Han: De vermoeide samenleving, De transparante samenleving en De terugkeer van Eros.

TIME-partners 2012 003Met de eerste en tweede lichting bespraken we respectievelijk Een tijd voor empathie van Frans de Waal en De improvisatiemaatschappij van Hans Boutellier. Er waren gastsprekers uit de kunsten en de maatschappij.

Wij zijn als opleiding erg blij met het unieke samenwerkingsverband tussen studenten en maatschappelijke gesprekspartners. De samenwerking en uitwisseling levert behalve wederzijds begrip en inspiratie ook een uiterst interessant en onbegrensd gevarieerd netwerk op.

 

MAATSCHAPPELIJKE TIME-PARTNERS DIE BETROKKEN ZIJN BIJ T.I.M.E.

Marije van den Berg  traint, adviseert en publiceert over overheidsparticipatie
Frans Bik – eigenaar Café De Bonte Koe, al meer dan 130 jaar een begrip in Leiden
Henk Blaauwgeers  hoofd stafbureau Inspectie Veiligheid en Justitie
Jos van den Broek 
– hoogleraar biomedische wetenschapscommunicatie
Ferd van den Eerenbeemt – directie Inspirezzo, bureau voor onderwijs van onderaf
Megchel van Es – beleidsadviseur cultuur gemeente Leiden
Kea Fogelberg – huisarts, consultant 1e lijns gezondheidszorg en palliatieve terminale zorg
Sisca van der Hell – orthopedagoog GZ, psycholoog GGZ
Andre Hoekema – directie Galápagos, een klinisch gebaseerd bio-tech bedrijf
Marcel ten Hooven – freelance journalist en publicist
Lex van Iterson – hoofd communicatie en fondsenwerving bij diverse stichtingen
Will Moerer – CEO Chellomedia, general manager Sport1 & Film1
Jacqueline Moolenaar –  advocaat en procureur
Mike Pas – senior consultant FunktieMediair
Walter van Peijpe – gemeenteraadslid GL, ontwerper en taxichauffeur
Lisette Pondman – directeur NVRG, verandermanager, performance coach
Jos Posthuma – onafhankelijk consultant en interim manager
Laetitia Smit – hoofd HOVO – academisch onderwijs voor ouderen
Pia Umans – oprichter, trainer, opleider, organisatieadviseur Plata Opleidingen
Jeroen Vervliet – directeur bibliotheek Vredespaleis
Bart Vieveen – rector Stedelijk Gymnasium Leiden, regisseur
Rick van Vliet – Community School Director, International School of The Hague