TIME-productie 2015

P1010955Wij zijn niet consequent maar we doen wel mee
1. Wij worden een wij
2. Er zijn geen grenzen meer
3. Wij zingen
4. We zetten geen punt
5. We vieren carnaval
6. We maken een mysterie van onszelf
7. Wij leren drummen

De jonge makers van T.I.M.E. houden di 8 t/m do 10 december open atelier. Dat bevindt zich voor de duur van die dagen in www.zaal3.nl, het theaterlaboratorium van Theater aan het Spui. Dat zich niet aan het Spui bevindt. Daar begint het gedonder al. T.I.M.E.atelier bestaat uit Larysa Bauge, Iris van der Ende, Karlijn Hamer, Bram van Helden, Marijn Prakke, Anne Roos Rosa de Carvalho en Ward Reijmerink.

——————————————————————

Tulpmania bloem KarlijnNa sterke individuele performances, audiotours en installaties geïnspireerd op de bedwelmende schoonheid van een bloem (Tulpmania) in de Leidse Hortus Botanicus (april-mei ’15) en de tegenpool van groei en bloei tijdens de langste nacht op Begraafplaats Rhijnhof (21 juni ’15), maken de TIME-studenten krachtige één-minuut-acts voor Festival Nee, jij hebt talent in Theater aan het Spui. Te zien op 1 en 2 oktober ’15. Deze krachtige cyclus van spannende sensaties is een voorproefje van een voorstelling die TIME maakt voor zaal 3 van Theater in het Spui in december.

——————————————————————-

Molenétude van IrisDe TIME-studenten zijn onder leiding van Sanne Peper (fotograaf) begonnen aan Tulpmania, een groots muziektheaterproject onder de paraplu van De Veenfabriek: over de betoverende schoonheid van een bloem en de hebzucht die daaruit voort kan komen. Waar het schone ons kan raken en het sublieme ons kan verwoesten. Iris vd Ende maakte een étude, voor hoog en laag, voor een molen. Dit krijgt zeker een vervolg bij andere molens in de omgeving.

De TIME-studenten zullen op locatie werken in de Leidse Hortus Botanicus en ter plaatse presentaties geven vanaf het Museumweekend (18 & 19 april) tot en met de Museumnacht (30 mei).

——————————————————————

TEAM TIME - foto Ines van der Scheer

 

Op 26 februari verzorgt T.I.M.E. met SCHAAM de gratis toegankelijke opening van Stukafest Leiden. Vanaf 19u00 bent u welkom in het Leidse Volkshuis (Apothekersdijk 33a). In december 2014 maakten de TIMErs een performance rond het thema ‘Schaamte’. In twee weken tijd hebben de studenten een werkwijze eigen gemaakt volgens de ‘methode’ die onder andere De Warme Winkel, Touki Delphine en De Veenfabriek eigen is. Er is veel materiaal verzameld, veel ideeën en associaties zijn getoond. Vanuit acts en improvisaties (waarbij elke vorm geoorloofd is) zijn de losse delen tot een groter geheel gemonteerd o.l.v. Rik Elstgeest, Mara van Vlijmen en Lizzy Timmers.