TIME-productie 2018

Veenproef Title with Logo, wo 28 feb, 19:00-22:30u

title with logoBij een Veenproef gooien we de deuren van het repetitieproces open, maken we muziek, spelen scènes, proberen uit en gaan met elkaar aan tafel voor een waanzinnig viergangendiner. Acteur en kok Phi Nguyen verleidt elke Veenproef de beste chefkoks van Nederland om zich samen met hem te laten inspireren door de thema’s van de voorstelling. Het menu is speciaal voor de avond samengesteld. Altijd met plezier in de keuken, liefde en aandacht voor de (eerlijke, biologische) ingrediënten en gelijke toewijding voor de vegetarische opties. Deze Veenproef krijg je een kijkje in het maakproces van het Sleutelwerk: Title with logo.

‘Wat wil je worden? Dat is niet de vraag. Het gaat er vooral om: Wie wil je worden.’ Bij het ministerie van Defensie ‘Word (je) groter dan jezelf’. Albert Heijn dicht zijn vakkenvullers ‘misschien wel de belangrijkste baan van Nederland‘ toe. Reclames verleiden en fascineren. Paul Koek onderzoekt met een ensemble van 12 acteurs/muzikanten (v) van de Veenfabriek en T.I.M.E. en Ton van der Meer de schoonheid van de commercial en de wereld die er achter schuil gaat.

Gastspreker bij de Veenproef: Title with logo is Hans van Dijk. Vanuit zijn ervaring als creatief directeur van ideeënbureau Skipintro vertelt hij over de reclamewereld en hoe ideeën tot stand komen. Hij werkte voor grote merken als ABN AMRO, HAK, Melkunie, Mora en het Rijksmuseum en is auteur van het boek Zapklare brokken.

——————————————————————————

Space Elevator Marie en JohnSpace Elevator, 3 t/m 11 feb

“Leven in een computer is zo slecht nog niet. Wil je vliegen als een vogel, dan kan dat. Je hoeft het alleen maar te willen en dan downloaden we die optie voor je”.
Space Elevator™ is een van de vele start-ups op het Bio Science Park Leiden. Het is een jong, innovatief bedrijf dat onderzoek doet naar de uitbreiding van het menselijk geheugen (enhancement) en uiteindelijk het uploaden ervan(sustainment). 
Studenten van TIME (Julie, Marie, Myrthe) volgen met de Veenfabriek nauwgezet de ontwikkelingen op dit gebied en hebben zich met veel genoegen en verbazing verbonden aan Space Elevator™. Na een residentie van ruim een maand, met diverse makers en onderzoekers, presenteren we de uitkomsten hiervan in het BioPartner Center Leiden.