TIME-productie 2017

 

Space Elevator Marie en JohnVeennacht, dec 2017 – preview Space Elevator

Marie, Julie en Myrthe werken met de Veenfabriek aan de komende Veennacht (1 dec ’17) die een kleine voorproef laat zien van de nieuwe voorstelling Space Elevator. Dit is de uitkomst van een maand residentie, in BioPartner Center Leiden met diverse makers en onderzoekers. Space Elevator™ is een van de vele start-ups op het Bio Science Park Leiden. Het is een jong, innovatief bedrijf dat onderzoek doet naar de uitbreiding van het menselijk geheugen (enhancement) en uiteindelijk het uploaden ervan (sustainment). Ook worden er nu al experimenten gedaan op het gebied van korte en langere periodes verblijven in een virtuele wereld.
Chandana speelt (sep-dec) in A room with a view met Hotel Courage. Wen, Liesbeth en Gerjan zijn met hun eigen projecten bezig.
——————————————————————-

julie eaOndertussen bij TIME, sep-nov 2017
TIME werkt mee aan So You Think You Can Dada (foto), eind sep/begin okt in de Leidse Schouwburg; een coproductie met de Veenfabriek en o k a p i en allerlei te gekke kunstenaars. Het is een feest! Marie Pien, Julie Kurris, Gerjan Piksen en Myrthe Boersma zijn Dada. Liesbeth Vreeburg is met Beckett bezig. Wen Chin Fu organiseert in Korzo in Den Haag met haar collectief iii “No Patent Pending” (5 okt). Chandana Sarma (net terug van 3 maanden onderzoek in India) repeteert fulltime “A room with a view” met Theatre Hotel Courage, première in november in het Compagnietheater Amsterdam.
——————————————————————-

P1040145Opdracht voor jubileum Holland Festival 70 jaar
TIME heeft de uitdagende opdracht om in samenwerking met studenten Compositie en ArtScience te reflecteren op 70 jaar Holland Festival: een verjaardagsfeestje als kunstspektakel. De schouwburg zal veranderen in een enorme verjaardagstaart. Er zijn mini-concerten op het balkon, gedirigeerd met grootse gebaren vanaf het Leidseplein. Sirenes zwellen aan, de fanfare klinkt, een liefdeslied neemt je mee. Taart met slagroom en kersen, we tellen af en blazen kaarsen uit! Zie meer foto’s via deze link of bekijk de registratie.
Locatie: Leidseplein Amsterdam, do 8-15-22 juni 2017

—————————————————————-

podiumpitch 5 mrtTIME en de STIJL

Na twee uitverkochte Veenproeven (1 & 2 mrt) en een PodiumPitch (5 mrt) treden de TIME-studenten de hele week (7 t/m 10 mrt) op in de Tuinzaal van het Gemeentemuseum Den Haag.

Hoe klinkt een compositie van Bart van der Leck?
Hoe ziet de Stijl eruit als je er beweging aan toevoegt?
Hoe kun je papier laten bewegen en klinken?

Een pleidooi voor de Spelende Mens!

—————————————————————-
TIME = back

TIME = back!

Rugchoreografie door Julie Kurris, te zien tijdens de Open Avond (26 jan) van het Koninklijk Conservatorium.

Met medewerking van Myrthe Boersma, Wen Chin Fu, Marie Pien, Gerjan Piksen, Chandana Sarma en Liesbeth Vreeburg. Ontstaan uit improvisatie en werken met ‘andermans’ recept.

 

—————————————————————-

 

What is in the Soup?

1612 Whatsinthesoup (72)Wat is je eigen specifieke recept voor je kunstenaarschap? De TIMErs onderzoeken hun ingrediënten en maakproces. Het resultaat van de soep zien we do 22 dec bij TIME, met vooraf en toe!

TIMErs leren in de kunst van het niet-weten. De TIME-docenten vragen zich af: hoe kunnen we géén les geven en toch kennis overdragen? Zonder theorie, wel praktijk, instant acting and composing, wat in het moment gebeurt, tussen de bedrijven door, of tussen de verdiepingen op de trap.

—————————————————————–

 

iphone fotootjes 032TIME-lichting 2016-18
Welkom Myrthe Boersma, Wen Chin Fu, Julie Kurris, Marie Pien, Gerjan Piksen, Chandana Sarma, Liesbeth Vreeburg.

We zijn meteen vol erin gedoken met een allround introductieweek:
performance, dans, theater, muziek, museum, strand, leidse gracht >
samen praten, kijken, luisteren, eten, zwemmen, varen.

Klaar voor het nieuwe jaar!