TIME-productie 2014

 

P1010140SCHAAM

De derde lichting TIME gaf eind 2014 de eerste collectieve presentatie SCHAAM, rond het thema ‘Schaamte en schaamteloosheid’, geïnspireerd door het gedachtengoed van Byung Chul Han. SCHAAM werd de openingsvoorstelling van Stukafest Leiden.

Twee weken is intensief gewerkt onder begeleiding van Mara van Vlijmen (Warme Winkel), Rik Elstgeest (Touki Delphine) en Lizzy Timmers (Veenfabriek).

———————————————————

_MG_3397Veenproef TRASHY TREATS

Kijk hier voor het fotoverslag van de Veenproef over duurzaamheid, hoe je van afval weer iets moois kan maken. En in bredere zin hoe je van iets negatiefs iets positiefs kan maken. De Veenproef is geheel bedacht en georganiseerd door TIME. Het thema TRASHY TREATS wordt doorgevoerd in de catering, aankleding, acts en discussies. De Veenproef is laagdrempelig en toegankelijk, het inspireert zowel de makers als de bezoekers, over en weer kunnen vragen gesteld worden. Alles is er al. Nu mag de bende in de spotlights. Van rotzooi naar poëzie. From trash to treasures & treats. Met minimale middelen naar maximale hoogten. TIME deelt royaal uit! Voor iedereen!

—————————————————–

Veenproef Trashy Treats 005De tweede lichting TIME is in 2014 afgestudeerd!
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei gaven de studenten van de Master Muziektheater T.I.M.E. hun laatste voorstellingen van hun studietijd aan het Koninklijk Conservatorium. In deze meesterproeven onder de naam Night T.I.M.E. kwam alles samen waar ze de afgelopen twee jaar aan gewerkt hebben. Van individuele onderzoeksvraag tot gemeenschappelijke discussies met TIME-partners rond De improvisatiemaatschappij (Hans Boutellier). Het is een mengeling van muziek, theater, zelfonderzoek en filosofisch debat: installaties, videokunst, pop songs, theatrale concerten.

Bekijk de registratie van Night T.I.M.E.

—————————————————–

_MG_3680Meerdere projecten en presentaties

Een voorproef van de meesterproef was te zien op de Veenproef op do 24 april 2014. Ook was tijdens de Veenproef te zien wat studenten hebben gedaan tijdens het Bedrijvenproject.

In december en januari is onder begeleiding van de nieuwe generatie muziektheatermakers, Rik Elsgeest en Bo Koek (Touki Delphine) nauwgezet toegewerkt naar een Theatraal Concert dat ma 27 januari op de zolder van De Veenfabriek (Scheltema Leiden) gepresenteerd is.

—————————————————–

TIMEveenproef - Ines van der Scheer (1)Eigen weg op eigen manier & TIME-partners

De TIME-professionals werken individueel aan hun onderzoek. Ieder op zijn eigen wijze. Dat kan door mee te werken aan de nieuwste productie van de Veenfabriek, of een eigen muziektheatercollectief (o.a. M31 Foundation / BOG.) te ontwikkelen.  Daarnaast buigen we ons gezamenlijk over De improvisatiemaatschappij. In wat voor maatschappij leven we, hoe is het om in een onbegrensde wereld te leven, wat is de toekomst van onze netwerkmaatschappij? Hierover discussiëren en reflecteren we met TIME-partners (maatschappelijke coaches uit bedrijfsleven, gezondheidszorg en wetenschap).