Masters 2016-18

 

iphone fotootjes 032Myrthe Boersma is in 2014 afgestudeerd als speler en werkzaam bij verschillende collectieven, speelt voor alle leeftijden en is gefascineerd door bijna alles. De vraag ‘wat is de werkelijkheid’ vindt ze interessant. Ze wil zich verdiepen in muziektheater, wil haar eigen stijl herkennen en ontwikkelen. Ze wil onderzoeken hoe ze muziek en taal kan combineren. Ze schrijft graag. In alles van het leven zit muziek. Maken is componeren, de compositie is bepalend voor de wereld die je optrekt. Ze wil graag werk maken dat zowel gevoel als ratio aanspreekt en denkt dat muziektheater daartoe in staat is. Ze las dat ‘poëet’ van het Griekse ‘poiein’ komt, wat maken betekent. De dichter is dan de maker van de werkelijkheid. Dat vindt zij mooi.


IMG_0907Wen Chin Fu
is a performer and new instrument maker. Her performances explore the relationship between physical movement, sound and the environment. A key element of her practice is concentration, which opens the senses for perceiving things through new perspectives.
Wen Chin hoopt blauwdrukken te kunnen ontwikkelen voor nieuw te bouwen instrumenten. Zij heeft een geheel eigen definitie van het begrip ‘instrument’. De ervaringen met deze unieke instrumenten wil zij delen met een publiek.

 

 

 

 

 

julie eaJulie Kurris is afgestudeerd aan het KASK (koninklijke academie schone kunsten) in Gent onder de afstudeerrichting drama. Zij is een speelster met een open blik op maken. Haar creatieve geest gaat alle kanten op.


Marie Pien
 vertrouwt erop dat de inhoud in haar zit, het komt vanzelf als ze speelt met de vorm. Marie wil de komende twee jaar bij T.I.M.E. een duidelijk context zoeken en creëren, waarbinnen zij haar werk kan maken. Vooral door veel te kijken, luisteren en vooral doen. Bouwen, decors, instrumenten, met handen en lichaam. Want wat zij nog niet in woorden om kan zetten weet haar lichaam al wel, als die aan het werk is komen de woorden vanzelf. Haar nadruk ligt bij het onbekende, de naïviteit en het lichaam.


IMG_0873Gerjan Piksen
 wil onbegrensd te werk kunnen gaan, gooit zichzelf in het diepe om weer op het droge terecht te komen. Hij ziet zichzelf als regisseur-componist en ook wel als uitvoerende in hedendaagse klassieke muziek (elektronisch en akoestisch), (interactieve) kunstinstallaties, conceptontwikkeling, performance. Hij schrijft (ook poëzie), tekent en schildert ook. Binnen al deze disciplines wil hij een verdiepingsslag maken.
“Things might look normal if you don’t know the story behind it.” Gerjan graduated from HKU in composition and music technology, and  followed a premaster in composition at the Royal Conservatoire. At T.I.M.E., he’s searching for new ways to conduct the audience into his fascinations.


IMG_0055Chandana Sarma
 wants to explore ‘information Arts: intersection of Art, science and technology ‘. She wishes to investigate the possibilities of an artist’s engagement with science and technology, not just to adopt the vocabulary and gizmos but to explore and comment on the content, agenda of current research.
Specifically in the field of mental health, so that she can deepen her knowledge in the area of her principal study (psycho-somatic practices) having more application orientated focus.

 

1612 Whatsinthesoup (28)

 

Liesbeth Vreeburg wil graag de bredere context van muziek onderzoeken, de rol en relevantie in de huidige maatschappij. Ook wil zij zich meer verdiepen in de structuur van een verhaal, taal, visuele vormgeving (decor, kostuum, licht) en compositie. Zij hoopt te gaan experimenteren met nieuwe vormen, bewustzijn te creëren van haar rol op het podium, een groter netwerk op te bouwen en veel producties te zien.

Haar doel is een eigen groep te leiden, zelf muziek te schrijven, voorstellingen te maken van hoog niveau waar meer gebeurt dan alleen goed muziek maken.

Liesbeth Vreeburg studeerde af als harpiste aan het Utrechts Conservatorium. Zij verdiepte zich in oude en nieuwe muziek. Bij T.I.M.E. onderzoekt zij nieuwe mogelijkheden van multidisciplinaire performances.