Waar zijn de TIMErs mee bezig?

 

 

IMG_2374De laatste loodjes, de nieuwste lootjes!

Voorjaar 2018 – Alle TIMErs werken toe naar hun geheel eigen originele eindwerk dat gepresenteerd wordt in de Leidse Schouwburg op vr 29 en za 30 juni in het EINDFESTIVAL van TIME.

Voorlopig is het nog een verrassing hoe de afstudeervoorstellingen eruit komen te zien.
Dat er bevlogen en gepassioneerd gewerkt wordt, met recht op risico, is zeker.

Meer informatie volgt.

————————————————–

Title with LogoLaatste voorstellingen voor afstuderen

Voorjaar 2018 – Wees welkom op het sleutelwerk Title with Logo (22 -30 mrt), waar wij vrouwelijke TIMErs samen met de spelers van de Veenfabriek musiceren, spelen en zingen onder leiding van Paul Koek en Ton van der Meer. En Gerjan speelt op het Get Lost Festival met zijn eigen prachtige windorgelorkest. Kom za 24 mrt naar de Marktsteeg in Leiden: we zouden het fijn vinden als jullie dit avontuur met ons meemaken!  Als jullie ons nog willen zien voor we gaan afstuderen, dit is jullie kans!

————————————————–

title with logoTitel met Logo

Winter 2018 – ‘Wat wil je worden? Dat is niet de vraag. Het gaat er vooral om: Wie wil je worden.’ Bij het ministerie van Defensie ‘Word (je) groter dan jezelf’. Albert Heijn dicht zijn vakkenvullers ‘misschien wel de belangrijkste baan van Nederland‘ toe. Reclames verleiden en fascineren. Paul Koek onderzoekt met een ensemble van 12 acteurs/muzikanten (v) van de Veenfabriek en T.I.M.E. de schoonheid van de commercial en de wereld die er achter schuil gaat. Wat hier uitkomt kun je wo 28 feb ’18 zien (en proeven) bij de Veenproef  Titel met Logo.

En ga daarvóór naar Space Elevator (3, 4, 10, 11 feb ’18)!

————————————————–

1612 Whatsinthesoup (39)Veennacht #2 en Space Elevator

Najaar 2017 – Marie, Julie en Myrthe werken met de Veenfabriek aan de komende Veennacht #2 (1 dec ’17) die een kleine voorproef laat zien van de nieuwe voorstelling Space Elevator (3, 4, 10, 11 feb ’18). Chandana speelt in A room with a view met Hotel Courage. Wen, Liesbeth en Gerjan zijn met hun eigen projecten bezig. Ook zoeken de masters actief contact met uiteenlopende bedrijven voor het Bedrijvenproject (o.a. Havens Rotterdam, Xenia Hospice Leiden). En verder verdiepen alle studenten zich in hun onderzoek en werken toe naar hun afstudeerproject.

————————————————–

julie eaSo you think you can DADA?

Najaar 2017 – TIME werkt mee aan So You Think You Can Dada, eind sep/begin okt in de Leidse Schouwburg; een coproductie met de Veenfabriek en o k a p i en allerlei te gekke kunstenaars. Het is een feest! Marie Pien, Julie Kurris, Gerjan Piksen en Myrthe Boersma zijn Dada. Liesbeth Vreeburg is met Beckett bezig. Wen Chin Fu organiseert in Korzo in Den Haag met haar collectief iii “No Patent Pending” (5 okt). Chandana Sarma (net terug van 3 maanden onderzoek in India) repeteert fulltime “A room with a view” met Theatre Hotel Courage, première in november in het Compagnietheater Amsterdam.
————————————————————————–

HF - Jos vd BroekOpdracht voor jubileum Holland Festival 70 jaar

Zomer 2017 – TIME heeft de uitdagende opdracht om in samenwerking met studenten Compositie en ArtScience te reflecteren op 70 jaar Holland Festival. Dit doen zij aan de hand van Reconstructie (1969), de roemruchte opera die veel opzien baarde destijds. De schouwburg verandert in een taart en het Leidseplein transformeert in een pop-up feestje!

Locatie: Stadsschouwburg Leidseplein Amsterdam|
Tijd: 12:30u en 13:30u, do 8-15-22 juni 2017

—————————————————————-

podiumpitch 5 mrtDe Stijl in GEM door TIME met Veenfabriek en o k a p i

Winter 2017 – Na twee uitverkochte Veenproeven (1 & 2 mrt) en een PodiumPitch (5 mrt) treden de TIME-studenten de hele week (7 t/m 10 mrt) op in de Tuinzaal van het Gemeentemuseum Den Haag.

Hoe klinkt een compositie van Bart van der Leck?
Hoe ziet de Stijl eruit als je er beweging aan toevoegt?
Hoe kun je papier laten bewegen en klinken?

Een pleidooi voor de Spelende Mens!

—————————————————————-

TIME = backTIME = back!

 

Voorjaar 2017 – Rugchoreografie door Julie Kurris, te zien tijdens de Open Avond (26 jan) van het Koninklijk Conservatorium.

Met medewerking van Myrthe Boersma, Wen Chin Fu, Marie Pien, Gerjan Piksen, Chandana Sarma en Liesbeth Vreeburg. Ontstaan uit improvisatie en werken met ‘andermans’ recept.

 

—————————————————————-

IMG_1026
What is in the Soup?

Najaar 2016 – Wat is je eigen specifieke recept voor je kunstenaarschap? De TIMErs onderzoeken hun ingrediënten en maakproces. Het resultaat van de soep zien we do 22 dec bij TIME, met vooraf en toe!

TIMErs leren in de kunst van het niet-weten. De TIME-docenten vragen zich af: hoe kunnen we géén les geven en toch kennis overdragen? Zonder theorie, wel praktijk, instant acting and composing, wat in het moment gebeurt, tussen de bedrijven door, of tussen de verdiepingen op de trap.

—————————————————————–

iphone fotootjes 032De nieuwe lichting 2016-18

Zomer 2016 – Welkom Myrthe Boersma, Wen Chin Fu, Julie Kurris, Marie Pien, Gerjan Piksen, Chandana Sarma, Liesbeth Vreeburg.

We zijn meteen vol erin gedoken met een allround introductieweek:
performance, dans, theater, muziek, museum, strand, leidse gracht >
samen praten, kijken, luisteren, eten, zwemmen, varen.

Klaar voor het nieuwe jaar!

—————————————————————–

TIME-slotfeestje (38)Lichting 2014-16 is afgestudeerd!

Zomer 2016 – Alle zeven masters zijn geslaagd, met een zeer geslaagd TIME-slotfeest, in de tuin van één van de TIME-partners.

Als laatste meesterproef: de kersverse masters nemen een duik in de boerensloot. BRAVO!

Met weemoed nemen we afscheid en kijken uit naar de nieuwe lichting!

——————————————————————

_MG_6598T.I.M.E. 2014-16 studeert af!
Voorjaar 2016 – Twee maanden lang hebben de masters tijd om hun meesterproef voor te bereiden. Het eindexamenfestival vindt plaats in (samenwerking met) de Leidse Schouwburg op vr 17 & za 18 juni.
De oudste schouwburg van Nederland steunt de jongste generatie muziektheatermakers.
De verschillende ruimtes in het historische pand zijn verkend, het spel kan gaan beginnen.
Een mooie samenwerking waar we naar uitkijken!
Meer informatie.
——————————————————————

TIMEveenproef - Ines van der Scheer (1)T.I.M.E. in bedrijf
Winter 2016 – De TIMErs werken ruim een maand in een bedrijf op de werkvloer in het ritme van het werk.
De bedrijven zijn zeer divers: een molen in Oud Ade, een smederij in Amsterdam, Turntoo van Thomas Rau, de Architekten Cie., het textiellab in Tilburg, een revalidatiecentrum in Rijnsburg, BioScience Leiden. De werkzaamheden van de TIMErs zijn ook zeer divers en ongekend voor jonge podiumkunstenaars.
Woensdag 6 april volgt een Veenproef  (avondvullend programma met hapje/drankje, acts en gastsprekers) over de oogst van TIME in bedrijf.
——————————————————————

P1010955Wij zijn niet consequent maar we doen wel mee

1. Wij worden een wij
2. Er zijn geen grenzen meer
3. Wij zingen
4. We zetten geen punt
5. We vieren carnaval
6. We maken een mysterie van onszelf
7. Wij leren drummen
Najaar 2015 – De zeven jonge makers van T.I.M.E. houden di 8 t/m do 10 december open atelier. Dat bevindt zich voor de duur van die dagen in www.zaal3.nl, het theaterlaboratorium van Theater aan het Spui. Dat zich niet aan het Spui bevindt. Daar begint het gedonder al. T.I.M.E.atelier bestaat uit Larysa Bauge, Iris van der Ende, Karlijn Hamer, Bram van Helden, Marijn Prakke, Anne Roos Rosa de Carvalho en Ward Reijmerink.

Vanaf januari 2016 volgen de TIME-studenten praktijklessen over licht van Peter Quasters en vanaf februari muziektheater van Paul Koek.

——————————————————————

Tulpmania bloem KarlijnZomer 2015 – Na sterke individuele performances, audiotours en installaties geïnspireerd op de bedwelmende schoonheid van een bloem (Tulpmania) in de Leidse Hortus Botanicus (april-mei ’15) en de tegenpool van groei en bloei tijdens de langste nacht op Begraafplaats Rhijnhof (21 juni ’15), maken de TIME-studenten krachtige één-minuut-acts voor Festival Nee, jij hebt talent in Theater aan het Spui. Te zien op 1 en 2 oktober ’15. Deze krachtige cyclus van spannende sensaties is een voorproefje van een voorstelling die TIME maakt voor zaal 3 van Theater in het Spui in december.

——————————————————————-

Molenétude van IrisVoorjaar 2015 – De TIME-studenten zijn onder leiding van Sanne Peper (fotograaf) begonnen aan Tulpmania, een groots muziektheaterproject onder de paraplu van De Veenfabriek: over de betoverende schoonheid van een bloem en de hebzucht die daaruit voort kan komen. Waar het schone ons kan raken en het sublieme ons kan verwoesten. Iris vd Ende maakte een étude, voor hoog en laag, voor een molen. Dit krijgt zeker een vervolg bij andere molens in de omgeving.

De TIME-studenten zullen op locatie werken in de Leidse Hortus Botanicus en ter plaatse presentaties geven vanaf het Museumweekend (18 & 19 april) tot en met de Museumnacht (30 mei).

——————————————————————

TEAM TIME - foto Ines van der ScheerWinter 2015 – Op 26 februari verzorgt T.I.M.E. met SCHAAM de gratis toegankelijke opening van Stukafest Leiden. Vanaf 19u00 bent u welkom in het Leidse Volkshuis (Apothekersdijk 33a). In december 2014 maakten de TIMErs een performance rond het thema ‘Schaamte’. In twee weken tijd hebben de studenten een werkwijze eigen gemaakt volgens de ‘methode’ die onder andere De Warme Winkel, Touki Delphine en De Veenfabriek eigen is. Er is veel materiaal verzameld, veel ideeën en associaties zijn getoond. Vanuit acts en improvisaties (waarbij in feite elke vorm geoorloofd is) zijn de losse delen tot een groter geheel gemonteerd o.l.v. Rik Elstgeest, Mara van Vlijmen en Lizzy Timmers.

——————————————————————

TIME-studenten 2014-16 001Najaar 2014 – TIME, de MA Muziektheater van het Koninklijk Conservatorium i.s.m. De Veenfabriek, huist in het monumentale Scheltema-complex in Leiden, een industrieel erfgoed. We zijn in september met de derde lichting gestart. TIME 2014-16 bestaat uit een getalenteerde groep van acht studenten met verschillende achtergronden: Larysa Bauge, Iris van der Ende, Karlijn Hamer, Bram van Helden, Mareen Lieftink, Marijn Prakke, Ward Reijmerink, Anne Roos Rosa de Carvalho.

De TIME-studenten onderzoeken vanuit ieders discipline (klassiek gitaar, harp, zang, performance, compositie, regie, mime, filosofie,  literatuur- en theaterwetenschap) het muziektheater om tot nieuwe presentatievormen te komen. In sep-dec ’14 onderzoeken de studenten o.l.v. Paul Koek, Paul Slangen, Thomas Johannsen en Johan Kolsteeg, verschillende facetten van het muziektheater in de visie van T.I.M.E. Daarnaast werken zij met makers Mara van Vlijmen (Warme Winkel), Rik Elstgeest (Touki Delphine) en Lizzy Timmers (Veenfabriek) aan een voorstelling rond het thema ‘Schaamte’ die 19 december gepresenteerd is aan publiek.

————————————————————— 

_MG_3680

Zomer 2014 – De tweede lichting TIME is afgestudeerd. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei gaven de studenten van de Master Muziektheater T.I.M.E. hun laatste voorstellingen van hun studietijd aan het Koninklijk Conservatorium. In deze meesterproeven onder de naam Night T.I.M.E. kwam alles samen waar ze de afgelopen twee jaar aan gewerkt hebben. Van individuele onderzoeksvraag tot gemeenschappelijke discussies met TIME-partners rond De improvisatiemaatschappij (Hans Boutellier). Het is een mengeling van muziek, theater, zelfonderzoek en filosofisch debat: installaties, videokunst, pop songs, theatrale concerten. 

———————————————————————-

Lien - Bedrijvenproject 011-1Voorjaar 2014 – Een voorproef van de meesterproef was te zien op de Veenproef op do 24 april 2014. Ook zal een student tijdens de Veenproef laten zien waar zij mee bezig is geweest tijdens het Bedrijvenproject.

In december en januari is onder begeleiding van de nieuwe generatie muziektheatermakers, Rik Elsgeest en Bo Koek (Touki Delphine) nauwgezet toegewerkt naar een Theatraal Concert (zie foto hieronder) dat ma 27 januari op de zolder van De Veenfabriek (Scheltema Leiden) gepresenteerd is.

———————————————————-

1401 Theatraal Concert 074Najaar 2013 – De TIME-studenten werken individueel aan hun onderzoek. De een doet dat door mee te werken aan de nieuwste productie van de Veenfabriek, Hyllos; de ander is druk bezig een eigen muziektheatercollectief te ontwikkelen (BOG. en M31 Foundation).  Hoe uiteenlopend de onderzoeken ook zijn, iedereen maakt zich het gedachtengoed van De improvisatiemaatschappij eigen, dat ten grondslag ligt aan dit studiejaar. In wat voor maatschappij leven we, hoe reageren we op onze omgeving, hoe is het om in een onbegrensde wereld te leven, wat is de toekomst van onze netwerkmaatschappij? Hierop wordt tijdens bijeenkomsten met TIME-partners (maatschappelijke coaches uit bedrijfsleven, gezondheidszorg en wetenschap) kritisch gereflecteerd.