Bedrijvenproject

 

TIME Uitwissel en Peerke bij PHE 019TIME IN HET BEDRIJF
Gemotiveerd door de overtuiging dat de kunstenaar in de samenleving staat, wil T.I.M.E. hierin nog een stapje verder gaan. De kunstenaar kan, en voelt zich daar ook vaak toe verplicht, binnen zijn werk uitspraken doen over de samenleving, maar dient dan ook kennis te maken met die samenleving. Daarom biedt T.I.M.E. haar studenten de mogelijkheid om een aantal weken in een voor de kunstenaar atypische omgeving te verblijven, en in een atypisch ritme te werken. In het plan van T.I.M.E. werkt de student zes weken lang drie tot vier dagen per week in een bedrijf of organisatie, tussen collega’s. Hij krijgt een bureau tussen alle andere bureaus en werkt in hetzelfde ritme als de mensen om hem heen. Het enige verschil is  dat op zijn bureau andere werkzaamheden plaatsvinden dan op de hem omringende bureaus. De student infiltreert in de werkomgeving van het bedrijf en de werkomgeving infiltreert in het kunstwerk van de student. De opdracht is aan het eind van deze periode een muziektheatraal werk te presenteren dat tijdens zijn verblijf in het bedrijf ontstaan is; in alle openheid  en transparantie. De student beslist zelf aan wie hij zijn werk wil presenteren. Dat kan net zo goed voor een publiek, als exclusief voor de collega’s op kantoor, het voltallige personeel of één iemand.

Bedrijvenproject

TIME-studenten in gesprek met Will Moerer van Sport1

DOEL
De diepere bedoeling achter deze opdracht, is dat de student op een praktisch niveau kennis maakt met het werkzame leven van mensen die hun carrière ten dienste stellen van een bedrijf en daardoor deel uitmaken van de reële economie. T.I.M.E. verwacht dat de relatief lange duur van zes weken, dat de student in een bedrijf aanwezig is, contact en uitwisseling tussen personeel en kunstenaar genereert dat voor beiden interessant en inspirerend is.

BETROKKEN BEDRIJVEN
TIME-studenten werkten tijdens dit project bij de volgende zeer uiteenlopende bedrijven: Chellomedia Benelux (Sport1, betaaltelevisie); Maters & Hermsen (bureau voor bedrijfsjournalistiek); ING bank; Muziek Centrum Omroep;  politieke redactie Trouw Den Haag;  De Rode Draad (kennis- en informatiecentrum voor sekswerk); Piet Hein Eek | Eek & Ruijgrok BV (industriële vormgeving); Begraafplaats Rhijnhof Leiden; Heliomare Noordwijk; Sportschool Club Sportive Zuid-As A’dam; Rijnlands Revalidatiecentrum; BioScience Park; Textiellab Tilburg; de Architekten Cie.; Turntoo van Thomas Rau; Vrouw Vennemolen Oud Ade; Smederij Casper Prager.